British Museum World Conservation and Exhibitions Centre (WCEC)

London, UK

British Museum World Conservation and Exhibitions Centre (WCEC)

The World Conservation and Exhibitions Centre (WCEC) is one of the largest redevelopment projects in British Museum's 260‑year history. The new building provides the Museum with a new major exhibition gallery and state‑of‑the‑art laboratories and studios, alongside newly landscaped courtyards that enhance the visitor's experience.

View Project Details

The new courtyards provide a tranquil oasis of naturalistic green planting, providing an extension to the internal spaces of the new World Conservation Exhibition Centre at the British Museum. The courtyards create a distinctive, memorable and relaxing environment, where visitors can retreat from city life.

The naturalistic planting style within the courtyard is in lively contrast to the crisp, clean lines of the stone paving and granite planters, which boldly respond to the geometry of the new internal exhibition space.