Mill Green Outlet Village

Cannock, West Midlands, UK

A landscape strategy and LVIA for a new £110m outlet village in the West Midlands. With approximately 130 designer-outlets units, new restaurants, a heritage trail and around 2000 car parking spaces, the 23,558 square metres village will be the biggest development of its kind in the region.

View Project Details

Gillespies delivered a landscape strategy and a Landscape and Visual Impact Assessment (LVIA) for the new village on the edge of Cannock.

Gillespies’ landscape proposals take advantage of the sites close proximity to the adjacent Mill Green Nature Reserve, establishing a strong buffer of trees and planting that seamlessly integrates the new Designer Outlet Village into the local context and reduces the developments environmental impact on the surrounding environs.

A generous, attractive and step‑free public realm connects the outlet village with the existing town centre and train centre. Within the village itself, legible pedestrian connections, carefully placed street seating and spill-out cafés enable visitors to walk, talk and sit in and around the blocks of brightly coloured planting.