国泰广场, 重庆

Chongqing, China

Title:国泰广场, 重庆, Chongqing, China
Markets:Parks and Green Spaces, Cultural
Client:Pengrun Developments
Services:Landscape Architecture
Region:Asia Pacific and Australasia
Date:2012
项目介绍

Gillespies worked collaboratively with US retail architects, Jerde, to prepare concepts and subsequently proposals in sufficient detail to obtain Planning Permission from the Government for a new central public space for the citizens of Chongqing.

The design creates a series of public realm spaces on rising terraces, starting with a Civic Square before leading onto a densely tree planted urban forest with water fountains and steam jets before emerging out to a generous arts terrace overlooking a historic quarter, where Gillespies design had to incorporate the setting of a historic building into a retailing environment.