电视中心规划,伦敦

London, UK

电视中心规划,伦敦

Gillespies has designed the landscape and new public spaces for the redevelopment of the Iconic BBC Television Centre in west London.

查看项目详情

The Television Centre Masterplan transforms the existing iconic BBC Television centre into a mixed‑use development that combines office and studio space for the BBC, entertainment and leisure facilities, new housing, a hotel and office space, alongside high‑quality public open spaces.

For the first time, Television Centre will be opened up to the public and its famous forecourt and the central Helios Plaza — both listed buildings — preserved and remodelled.

The new public realm design by Gillespies will work to stitch the site back into the local area and provide a catalyst for the wider regeneration of the White City area. These new public spaces will create accessible pedestrianised routes, welcoming open spaces enlivened by shops, restaurants and cafes, and vibrant green spaces.

"Stanhope appointed Gillespies for the design and delivery of the public realm works for our major redevelopment of the Television Centre site in White City into a new landmark mixed-use development. I was very impressed with the team at Gillespies and their creative response to the brief, in particular their awareness of the positive implications of the project on the wider area which has helped in unlocking the potential of the site."

Ron German, Project Director, Stanhope

"‘The opportunity to work on Television Centre has given us unprecedented access to a truly remarkable and unique environment. As the first purpose-built home of television broadcasting, this complex of buildings became synonymous with the news stories and popular entertainment shows that helped define the latter half of the 20th century. There can be few places that are held in such warmth and affection by the nation, and, as a team, we were therefore mindful from the start of our responsibility to handle this site with care. Yet this is a project about new beginnings, and much of our work has been to create and shape external spaces within the historic fabric that will engage with the people who will now call this place home. "

Stephen Richards, Partner, Gillespies

Awards

  • 2015 World Architecture Festival Finalist: Masterplanning — Future Projects
  • 2018 Hammersmith Society Environmental Award 2018
  • 2018 AJ Architecture Awards - Mixed Use Project of the Year