Centre Building at LSE

London, UK

Centre Building at LSE
Title:Centre Building at LSE, London, UK
Markets:Public Realm, Education
Client:London School of Economics (LSE)
Services:Landscape Architecture
Region:United Kingdom
Date:2018
Team:Gillespies, RSHP
View Project Intro

Located at the northern end of Houghton Street, the new square acts as a focal point for the campus, improving connectivity and wayfinding across the site, and providing aopen space for students, staff and visitors to enjoy.

A series of contemporary granite planters and benches provide plenty of opportunities for social interaction and knowledge exchange. The square is complemented by two lushly planted roof terraces that extend the School’s internal environment, providing additional informal space for students and staff to interact and enjoy the spectacular views across London’s skyline surrounded by nature.