Dyson Headquarters

Malmesbury, UK

Dyson Headquarters
Title:Dyson Headquarters, Malmesbury, UK
Markets:Retail and Workplace
Client:Dyson
Services:Landscape Architecture
Region:United Kingdom
Date:2016
View Project Intro

In 2012, Dyson commissioned architects WilkinsonEyre to propose a new masterplan that would extend their existing Headquarters in Malmesbury to provide a new research and development campus. This extension also provided the ideal opportunity to create a new, dynamic landscape setting that would encourage social interaction and prioritise privacy.

The landscape strategy by Gillespies responds to the rural character of the site and the campus-style grid established in the architectural masterplan by creating a hierarchy of ‘soft’ and ‘hard’ landscape spaces. These external spaces, which include large lawn areas suitable for informal games of football and café ‘spill-out plazas, are connected by a network of high-quality pedestrian links that improve navigation across the site and activate key landscape spaces, creating a vibrant campus‑style setting that facilitates social interaction.