Press 06.12.2018

Television Centre wins ‘Mixed-use Project of the Year’ at the AJ Architecture Awards

We are thrilled that the Television Centre scooped ‘Mixed-Use Project of the Year’ at this year’s AJ Architecture Awards.

Designed by Allford Hall Monaghan Morris for client Stanhope, the existing Grade II-listed BBC Television Centre in west London has been sensitively remodelled into an exemplary mixed-use development that has opened up the iconic landmark to the public for the first time in the BBC’s history.

The Television Centre offers a mix of studio space for the BBC, entertainment and leisure facilities, new homes with private residential gardens, a boutique hotel and a significant, high-quality public realm by Gillespies.

Gillespies have transformed the famous forecourt into a welcoming public plaza that has facilitated pedestrian movement across the site, restored the Helios Courtyard, and created a series of private gardens that offer residents a secluded and tranquil oasis where they can sit and relax.

The judges described the project has a ‘truly mixed-use scheme done really well’ and a place packed with imaginative, lively and beautiful spaces. One said: ‘It’s a mega-structure with an amazing array of uses. They have turned it into a place which really feels like a piece of city.’

See the full list of winners here.

Congratulations to the entire team!